Update

Ello allihopa där hemma! Stora nyheten just nu är att jag ska börja skolan imorgon (torsdag)! Var där i tisdags på back to school night och fixade allt pappersarbete osv. Men imorgon händer det! Ska få mitt schema imorgon och se vilken estetisk inrikting som har plats för mig. Jag håller tummarna på dans, annars blir jag grymt besviken. Men Musikal eller musik är ju också kul :) 
Jag slipper matte och naturkunskap i år i alla fall. Det ända måsten jag hade var att gå engelska och amrekansk historia men det känns ju ganska självklart att gå när man är här. Så jag valde till government så det ska bli kul. Då får jag prata politik osv.
Sen ska jag på homecoming till helgen!! Inte med min skola utan jag ska dit som "dejt" till en kompis som går där. På fredag är det Homecoming fotball game (amerikansk fotboll) sen på lördag så är det själva dansen. 
Så det är nu livet här börjar..... Är både nervös och taggad!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fördommar

 
Jag kan erkänna, jag har många fördommar mot amrikanare. Homofobiska, sexsistiska, rasistiska, religösa, konservativa, kan inte geografi, dålig på historia osv. Listan är lång. Men än så långe har bara de religösa och sexitiska fördommarna visat sig vara sann. Jag bor just nu med två Marys, och ena Mary går till en all black church och är den typiskt religösa som tror på änglar, att naturen kan hjälpa en, dricka vissa saker helar en osv. Vilket jag inte har någonting emot alls. För hon är en fett bra människa pga det. Äter inte kött (förutom när hon känner att hon vill) för att det är dålig för än. Äter inga mejeriprodukter. Hon är svart och kvinna så hon har haft ett tufft liv. Men alltid jobbat för att kvinnor ska ha samma rätt som män och svarta samma rätt som vita osv. Så det är inget negativ med den religösa delen. De flästa ser på det mer som ett tillfälle att träffa mäniskor och hänga.
Sen den sexistiska delen är det ända som händer att personer visslar och säger objektifierande komentarer. Sen det faktum att alla förväntar sig att killen ska bjuda ut tjejen till homecoming osv. Sådant man kan finna i sverige också. Bara inte lika tydligt. Men det är ett mål jag har här i alla fall. Lära folk lite om genus och jämställdhet. Sen skadar det inte att förklara hur dålig köttindustrin är heller ;) Men men jag ser hur det blir. Förhoppningsvis träffar jag någon som kan lära mig nåtot om det.
Over and out
 
 
 

Hello everybody

Okey jag har varit väldigt dålig på att blogga nu i någon vecka. Men min dator har krånglat, jag har försökt att skaffa mig lite av ett socialt liv trots att jag inte känner någon. Det har ändå fungerat. Träffade amrekanska ungdommar för första gången förra helgen och hänge med dem. Sett på bio. Vait på ett kalas för Amir som fyllde 1 igår (måndag) som var helt galet. Jag tror alla deras vänner och hela deras släkt kom. Det var folk överallt, barn, piniatas, gigantisk kaka, ballonger osv. Jag önskar att min första födelsedag var sådär kul (inte för att jag hade kommit ihåg det) men det är verkligen anorlunda här. Folk har berättat vad de gjorde påd eras barns första födelsedag och alla verkar ha en gigantisk fest med alla de känner. Så det var kul. 
Har nu även en rumskompis från Dannmark som är supertrevlig, idag var vi på kvartersresturangen och åt pie! One dollar pie! De säljer ut dem efter kl sju för en dollar så man kan få en paj och en kaffe för typ 18 kr! 
Nu när jag fixat min dator ska jag försöka lägga upp roliga bilder och skriva roliga saker. Om inte jag gör det så får ni klaga på mig! ;) 

 
 
 

Första helgen i USA

Okey, så vad ungdommar gör här en fredag kväll är inte att fara ut och supa. Utan fara på amerikansk fotbolls match. Var där i fredags och fick se min första match av amerikansk fotboll och jag blev helt paff att så många ungdommar var där. Det var ändå sent på fredagkväll som matchen var och jag tror hela skolan var där och tittade! Själva sporten var inte så intresant att titta på. Väldigt sent spel med många pauser för taktiksnack. Men alla människor var roliga titta på. Vi hade allt där, cheerleaders (vilket inte var imponerande de var som noobie dansare som sjöng lite ramsor) sen hade vi skolbandet på lektaren. Hade pratat med några av dem dagen innan när jag var och hälsade på på skolan. Och en killa som kände igen mig viftade och vinkade och log ett stort leende när han såg mig. När skulle något sådant hända i Sverige? Sen hade vi de "coola" "geeksen" " jocks" osv ni vet vilka de är för ni har sett dem i alla filmer. De var absolut inte lika tydliga som i filmerna. Men de fans där!
 
 
Sen idag (lördag) har jag varit i Mall of Amerika med Kaio från Brasilien och Julian från Belgien! Amerikas största schoppingcenter! Det var gigantiskt!! Helt otroligt! jag skulle kunna spendera dagar där och fortfarande inte komma runt! Men schoppade lite Vans, lite från Americal apperal, köpte kaffe från Starbucks osv Allt man ska göra när man är här! Sen det jag inte kunde tro var sant! De hade karuseller och vattenbanor inne i byggnaden! mitt i gröten bland alla affärer! Åkte tyvärr ingen av dem, men jag kan ju alltid komma tillbaka och göra det. 
 
 
 
 
 

Amerikanskt kaffe

Hinkar varje morgon i mig kopp efter kopp i ett tappert försök att få i mig lite koffein. Men en kopp här är som en klunk kaffe i Sverige. Men igår hittade jag ett ställe ca 2 km från där jag bor som har bra kaffe. Så det går min dagliga promenad. Men kaffet är inte äkligt som många säger att det är, visst lite blaskigt men det fungerar. Bara inte på morgonen. 
 
Lite roliga bilder från NYC
Woody och Hello Kitty är ett väldigt fint par
Love the Minions!

Onsdag

 
Idag var jag faktist ute och gjorde någonting till skillnad från igår så jag bara satt hemma hela dagen. Jag följde med min kontaktperson Carol och en till utbytesstuden från Brasilien för att plocka upp en till utbytesstudent som kommer bo med honom. Han kom från Belgrad. Det var trevligt. Sen for jag även på den kända kedjan Wallmart.  Där jag köpte mig lite vegetarisk mat och ett simkort till mobilen. Så jag har nytt nummer!
Carol har lite planer för mig angående vad jag ska göra tills skolan börjar. Tanken är att jag ska börja volontär jobba med barn i tre veckor. Vilket känns jätte kul. Men vi ser vart jag hamnar tillslut. 
 

Minneapolis/ Saint Paul

 
För er som inte vet vart Minnesota ligger så är det innom det svarta området. Sen har vi Minneapolis och Saint Paul vid den svarta pricken.
Just nu bor jag i Minneapolis men ska förmodligen börja skola i Saint Paul. Så min permanenta värdfamilj kommer nog ligga där. Det ända som skilker Saint Paul och Minneapolis ifrån varandra är en flod så om jag skulle säga att det praktiskt taget är samma flod. 
Idag var jag på lunch med två brasiljanska utbytes studenter och deras värdfamiljer och en av dem bodde i Saint Paul. Det var en super duper trevlig familj som jag absolut hoppas jag kommer hålla kontakten med under året. 

Minneapolis

Hejhej!
Kom igår fram till staden jag kommer att bo i det här året! Det verkar vara en fin sat av det jag har sett. Hämtades upp av min kontaktperson på flygplatsen. Vilket var en väldigt virrig gammal dam. Men vi for till den typiska lokala resturangen där alla far för att träffa alla. Servitrisen kom var 10e minut och frågade om man ville ha påfyllning i sin kaffekopp, men de första tre kopparna antog hon bara att man skulle ha. Så hon hälde bara upp dem. Åt en typisk amrekansk coconut cream pie. Kaffe och paj (som var stor!) kostade 4 dollar. Det är ca 32 kr. Så det var fett billigt om man tänker på vad man får betala för det i sverige. 70 kr typ. Så det är hälften. Men där träffade vi i alla fall upp min välkomstmamma. Jag kommer att bo med henne tills jag valt vilken skola jag ska gå på och de har hittat mig en permanent familj. När jag kom hit igår trodde jag skolan redan var bästämd åt mig. Men jag fick reda på att jag har två val. Antingen gå på det typiska amerikanska high school. Eller att gå på en art school där jag kan välja att dansa i skolan under hela året. Men då har vi ingen cheerleding eller amerikansk fotboll eller basket. Men jag känner nog lite mer för Art School.
 
Åkte förbi denna gammla skola som just nu är ett community center för afrikansk amrekaner.
Men gissa vem som gick där när hen var ung?? 
 
 
PRINCE!! Bor just nu typ 3 kvarter från där han växte upp! Hur coolt är inte det!
 
 

New York

 
 
Väl framme i Newyork Fick även se John Lennons gammla boning. Där Yoko fortfarande bor
 
Några hundra meter från Lennons gamla hus finns en del i Centeral Park som är dedikerad till honom som heter Strawberry fields
 
En horsie!
Fin fontääään!
Och för er Gossip Girl fans så är detta stället Chuck och Blair gifte sig
 
 
Men det bästa med det stället var den fantastiska kören som stod och sjöng där.

För er som följer mig på Insta så.... Monicas hus i Tv serien Vänner
 
 
Och mittemot det huser Ross hus, och även ett av de få husen i trä som finns i New York
 
Sen chopping i manhattan, och även en tur upp till the topp of the Rock
 
En liten snabb uppdatering om vad jag gjort idag. Ska upp 02.30 och ta ett fly till min värdfamilj imorgon så det blir kudden nu. Godnatt på er

RSS 2.0